19:00

Åker/Strängnäs HC

Referat: Gnesta IK - Åker/Strängnäs HC

Äntligen fick vi genomföra seriepremiären då Åker/Strängnäs kom på besök på söndagskvällen !!

Första perioden blir en jämn och lite grinig tillställning där båda lagen skapar sina lägen (Å/S får lite hjälp av domaren som desvärre bara verkar se felaktigheter från ett lag) men eftersom båda målvakterna storspelar ser det ut att bli en mållös 1:a period.
Efter 18.15 bryter dock Victor Fors likaläget med en snygg styrning på Nicklas Grossmanns skott från blålinjen. Skönt att få med sig en ledning in i paus efter alla 6 minuter i boxplay.

Den andra perioden fortsätter vara jämn och lite smågrinig, men denna period ser domaren vad båda lagen gör.
Vi får lite mer puckinnehav nu när båda lagen får sitta på botbänken och efter 10.55, direkt efter ett avslutat powerplay, trycker Christoffer Fohrs in pucken efter en inbrytning från högerkanten.
Efter 11.37 kan Jonny Johansson sätta 3-0 pucken på ett direktskott efter en pass från Jens Wahlberg rakt igenom slottet i powerplay. På lsutet blir det lite rörigt och Å/S får ett matchstraff samtidigt som vår nr 77 Mattias Andersson får sin 3:e utvisning och därmed också får lämna matchen. Dessvärre får vår målis Joachim Grip inte hålla nollan då vi i spel 4 mot 4 slarvar lite på offensiva blålinjen vilket ger Å/S ett friläge som de sätter till 3-1.

Vår första riktiga vinst med är ett faktum!!
Skotten slutar 32-25 (12-15, 20-10)